Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/users/sokolzbyslavice/sokol-zbyslavice.8u.cz/web/global.inc on line 4
Sokol Zbyslavice - sestava
Znak oddílu
Sokol Zbyslavice
Dnes je Thursday, March 28, 2024, svátek má Soňa, zítra Soňa
Poslední aktualizace: 30.1.2024

Zbyslavice - Mankovice

5 : 2 (2 : 2)

Základní sestava:

Filip Kovařčík
6
G G
Vojtěch Vavrečka
16
A
Tomáš Novák
9
G A
Jiří Buryan
15
G
Aleš Vaněk
10
Jan Kovařčík
13
A
Jakub Černý
11
y
Daniel Mareth
15
G
Zdeněk Herejk
4
Jiří Jaščurkovský
2
A
Mikuláš Kovařčík
17

Střídající:

Jakub Tomášek
5
Lukáš Holaň
7
Jiří Kozelský
3
František Košař
14
y

Rozhodčí:

HR:Zdeněk Pargáč

Komentář:

Ohlédnutí za třemi zápasy a F300G

Po delším čase přinášíme zpravodajství ze zápasů našeho týmu. 16. 8. v 17 hodin začala pro náš tým další sezona, tentokrát 2020 / 2021 domácím utkáním proti týmu ze Štramberku. I když jsme si z počátku zápasu vypracovali pár náznaků šancí, nedokázali jsme je proměnit a soupeř trestal. První vážnější šanci jsme ještě přežili, ale pak jsme bohužel dvakrát inkasovali během necelé minuty. I když jsme se snažili hru vyrovnat, tak soupeř do poločasu přidal ještě třetí gól a bylo prakticky rozhodnuto. Ve druhé půli jsme si již žádnou vážnější šanci nevytvořili, soupeři jsme také nedovolili skórovat, a tak jsme zaslouženě prohráli 0:3.

Ani druhý zápas v Bartošovicích se nám nevydařil. Soupeř byl tentokrát hratelnější než minulý, ale i přes územní převahu jsme nedokázali přivézt body. Opět jsme měli náznaky šancí, ale nedokázali jsme je využít. A tak soupeř v první půli z ojedinělých výpadů trestal naše chyby. V poločase jsme prohrávali 0:2. Druhou půli jsme zpočátku soupeře zatlačili na jejich polovinu, ale nedokázali jsme se prosadit přes zahuštěnou obranu. Bohužel jsme celkem záhy dostali třetí branku z brejku a i přes neustávající snahu s výsledkem něco udělat, se nám to nepodařilo. Bartošovice přidaly ještě jednu branku a nám se teprve v 74. minutě podařilo vstřelit letošní první branku. Z pokutového kopu se trefil Zdeněk Herejk. Odjeli jsme s porážkou 1:4.

Třetí zápas proti Mankovicím jsme odehráli doma. Celý zápas jsme byli aktivnější a soupeře jsme do nějakého většího tlaku nepouštěli. Již ve 4. minutě otevřel skóre Filip Kovařčík, kdy proměnil pas Jiřího Jaščurkovského. I nadále jsme byli lepším celkem a o to více mrzí vyrovnávací branka, kterou soupeř vstřelil z pokutového kopu po nastřelené ruce. Nás to ale nezlomilo a nadále jsme udržovali Mankovice daleko od naší branky. Výsledkem byla branka Jiřího Buryana po přiklepnutí Vojtěcha Vavrečky na 2:1. Těsně před koncem poločasu soupeř vyrovnal po špatném vyboxování míče našim brankářem. Do šaten se tak odcházelo za stavu 2:2. I ve druhé půli jsme soupeře zatlačili a výsledkem byla branka Tomáše Nováka po pasu Jana Kovařčíka na 3:2. Soupeř měl ještě jednu šanci po nedůrazném odehrání míče našim brankářem, ale tuto již obrana do branky nepustila. Zlom v utkání přinesla branka Daniela Maretha, který se nádherně trefil z voleje ze svého postu levého obránce téměř ze 40 metrů. Po rohovém kopu výborně hlavičkoval Jakub Tomášek, jeho pokus brankář vyrazil a obránci odkopli míč přímo na Daniela, který se nerozpakoval a prudkou ranou tedy zvýšil na 4:2. Nutno dodat, že soupeřův brankář míč zaregistroval až v síti. Definitivní tečku udělal Filip Kovařčík po přihrávce Tomáše Nováka. Zápas tak skončil výsledkem 5:2 a my si mohli letos poprvé zazpívat vítězný chorál.

A teď vysvětlení F300G. Není to ani mikrovlnka od Samsungu, ani závodní vůz formule 1 Ferrari. Je to sdělení, že Filip Kovařčík vstřelil svou 300. branku v soutěžních utkáních, kterých odehrál 544. K tomuto výkonu mu gratulujeme. A když už jsme u těch čísel, tak Jakub Černý nastoupil v Bartošovicích ke svému 200. utkání a pouze jedna branka chybí Tomáši Novákovi k pokoření dalšího kulatého čísla 200. Tímto bych chtěl poděkovat panu Jiřímu Kovařčíkovi in m., který založil statistiky hráčů při obnovení fotbalu ve Zbyslavicích v roce 1972, a bez kterého bychom se o těchto úctyhodných počtech nedověděli.

(mik)