Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/users/sokolzbyslavice/sokol-zbyslavice.8u.cz/web/global.inc on line 4
Sokol Zbyslavice - sestava
Znak oddílu
Sokol Zbyslavice
Dnes je Friday, March 29, 2024, svátek má Taťána, zítra Taťána
Poslední aktualizace: 30.1.2024

Sedlnice - Zbyslavice

1 : 3 (0 : 0)

Základní sestava:

Filip Kovařčík
6
G G
Vojtěch Vavrečka
16
Tomáš Novák
9
y
Jakub Černý
11
Aleš Vaněk
10
František Košař
14
A
Daniel Mareth
15
Lukáš Holaň
7
G
Petr Karbowiak
8
Zdeněk Herejk
4
Mikuláš Kovařčík
17

Střídající:

Jakub Tomášek
5
Jiří Buryan
12
Jiří Kozelský
3

Byli připraveni:

Jiří Jaščurkovský
Jan Kovařčík


Rozhodčí:

HR:Jan Šašinka

Komentář:

Utkání proti Sedlnicím jsme sehráli na jejich hřišti za neustále vanoucího větru z východu, což znamenalo vítr v zádech jednoho ze soupeřů. První poločas jsme hráli proti. V Sedlnicích je velice horká půda a vyhrává se tam velice těžce. Navíc po vydatných deštích byl terén hluboký a nevyzpytatelný.

Hned v úvodní minutě zajel jeden z útočníku do Dana Maretha a my věděli, že nás nebude čekat nic jednoduhého. Prvních 10 minut patřilo nám. Byli jsme schopni, i proti neustále vanoucímu silnému větru, soupeře udržet na jejich polovině. Nicméně jsme si nevytvořili žádnou šanci. Poté se začali Sedlničtí osmělovat a dostávali se do šancí, které končily nepohlídáním si postavením mimo hru nebo včasným vyběhnutím našeho brankáře. A když už se dostali k nebezpečnému zakončení, tak Mikuláš Kovařčík zneškodnil střelu ze šestnáctky a střelu z malého vápna po rohovém kopu vytlačil na břevno. I nadále měli Sedlničtí několik náznaků šancí po standardních situacíh, ale naštěstí pro nás jim chyběl ten pověstný poslední krok. Poločas tak skončil 0:0.

Druhý poločas, s větrem v zádech, byl z naší strany o hodně vydařenější, než první. Soupeře jsme na dostřel naší branky téměř nepouštěli, a pokud už se dostal do nebezpečného prostoru, tak nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče. Bohužel z ojedinělé akce se soupeř ujal v 67. minutě vedení. Po dlouhém autu do šestnáctky míč proskotačil na úrovni malého vápna přes všechny hráče, včetně 4 našich, a dostal se k hrači Sedlnic, který neměl problém míč uklidit, i přes maximální snahu naší obrany, do sítě. My jsme se nevzdali a snažili vyrovnat skóre. To se nám povedlo po rohovém kopu, kdy netradiční exekutor rohových kopů František Košař našel hlavu Lukáše Holaně, kterému se podařilo umístit míč pod břevno soupeřovy branky, které je v současnosti asi o 17 cm níže, než určují pravidla. Po vyrovnávací brance jsme očekávali, že soupeř ještě zvýší tlak, ale opak byl pravdou. Tlak jsme zvýšili my a výsledkem byl gól Filipa Kovařčíka, který vybojoval míč na soupeřově obrácnci a sólo přes celou půli završil gólem střelou k tyči. 2:1. To běžela 83. minuta. I nadále jsme čekali, že soupeř zvýší tlak, ale dařilo se mu pouze falulovat naše hráče. Definitivní tečku za výsledkem dal znovu Filip Kovařčík, který úspěšně zakončil sólo opět z poloviny hřiště a dal tak výsledku konečnou podobu. Soupeř se již do konce poločasu k ničemu nedostal a my si tak po měsíci vezeme body z venku.

(mik)